COOLMENS

Planning nest Nightsum

voor maart 2011

Gowran Indigo Extra  X Summer Night from Olymphus Sparta

(er worden zowel leverkleurige als zwarte pups verwacht)

 

Nightsum woont bij ons maar is eigendom van fokster Gretie Alsters van de Flatcoated Retriever  kennel "From Olymphus Sparta"

Voor meer informatie kunt U met haar contact opnemen.

 

aktuele informatie in Dagboek

'Ripley'              'Nightsum'

 

We zijn blij dat we voor Nightsum een ideale partner gevonden hebben in Gowran Indigo Extra. Deze reu uit Engelse werklijnen heeft zich op werkgebied ruimschoots bewezen. Op de CLA Game Fair 2010- Euro Challenge maakte hij deel uit van het winnende team en werd hij Top Any Other Retriever. Zowel 'Ripley' als 'Nightsum' hebben een bijzonder mooie werkstijl en zijn beiden uitermate gepassioneerd. Daarbij heeft Ripley een natuurlijke steadyness en een uitstekend postgedrag. Beide honden hebben een hoge 'Will to Please', wat maakt dat ze gemakkelijk te trainen zijn.

 

Wat het uiterlijk betreft is Nightsum een fraaie correct gebouwde teef, met een mooie diepe lichaamsbouw. Zij heeft op verschillende Internationale Tentoonstellingen altijd een Uitmuntend behaald met plaatsingen en werd op de FRC Clubmatch van 2009 en 2010 beste teef in de openklasse! Op de tentoonstelling in Maastrichtbehaalde ze het CAC CACIB en BOB

 

Beide ouderdieren zijn vriendelijke sociale honden, gemakkelijk in de omgang, rustig in huis en lekker actief buiten.

 

De beide ouderdieren voldoen ruimschoots aan door de FRC gestelde eisen v.w.b. gezondheid, werk en uiterlijk. De pupjes worden in huis geboren en optimaal gesocialiseerd. Zij worden bekend gemaakt met het schot en met verschillende soorten wild. Op de leeftijd van 7 weken zal het nest door de FRC getest worden en in samenspraak met dezen zal bekeken worden waar de pupjes het best op hun plaats zijn.

 

We verwachten dat de nakomelingen uit deze combinatie uitermate geschikt zullen zijn voor de verschillende wedstrijdvormen zoals die voor retrievers georganiseerd worden en de praktijkjacht.

Deze gedreven en werkwillige pupjes zullen het best gedijen bij mensen wiens hart ligt bij het werken met de flatcoat. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het geen uitstekende huishonden zullen zijn.

 

Als u serieuze belangstelling heeft voor een pupje uit deze combinatie kunt u kontakt opnemen via de mail (gretie57@hetnet.nl), of per telefoon ((0031)(0)478692458)

 

Stamboom van de pups

Gowran Indigo Extra

Little Red Rooster of Varingo

Blackrake Otello of Collyers

Lilith Leaf

Gowran Tres Cher

Varingo Richboy

Summer Nights Dream of Gowran

 

 

 

Summer Night From Olymphus Sparta

Multi Champion

Trioaks Forever Zealous

Trialer Anglaise

FTW

Blackrake Otello of Collyers

Aughnaleck Katy of Trioaks

Muskedunders Jet Can-Do

Trialer a la Francaise

FTW

Gowran Pheasant Tail

Muskedunders Dimväv